δημιουργία VideoCD

 
 
 
 

Η οθόνη του υπολογιστή είναι βολική όταν πρόκειται να δεις τις φωτογραφίες σου αλλά δεν μπορεί πάντοτε να αξιοποιηθεί ούτε είναι προσβάσιμη σε όλους.

Μια καλή λύση είναι η δημιουργία ενός Video CD. Το Video CD  μπορεί να παιχτεί στο σύνολο των επιτραπέζιων DVD που κυκλοφορούν σήμερα με αρκετά καλή ποιότητα απεικόνισης σε μια τηλεόραση.

Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα που κάνουν αυτή τη δουλειά. Χρησιμοποιώ τα δυο επόμενα:

 
     
  Α. NeroVision Express (Υπάρχει στην πλήρη έκδοση του Nero)

Ανοίγεις το NeroVision Express και επιλέγεις Make Slide Show => VideoCD


Προσθέτεις τις εικόνες που θέλεις αρχικά (π.χ. διακοπές) και αν επιθυμείς και μουσική υπόκρουση...


Πας στην επόμενη σελίδα και επιλέγεις την προσθήκη νέου SlideShow


Σε γυρίζει πίσω και προσθέτεις νέες φωτογραφίες (π.χ. γάμος)


Η ίδια διαδικασία συνεχίζεται για όσα θέματα θέλεις.

Όταν τελειώσεις την προσθήκη των φωτογραφιών πατάς Next, φτιάχνεις την αρχική σελίδα του ψηφιακού σου λευκώματος...


...το καις και έτοιμος..

 

 

 

 
 
 
 

Β Photo Story 3 της Microsoft. Μπορεί κάποιος να το κατεβάσει δωρεάν από ΕΔΩ

 

Μετά την εισαγωγή των φωτογραφιών στο πρόγραμμα υπάρχει η δυνατότητα της επεξεργασίας τους (κόκκινα μάτια, διόρθωση χρώματος, περιστροφή, κλπ) ενώ μπορείς να εφαρμόσεις και διάφορά εφέ (ασπρόμαυρο,  αρνητικό σέπια κλπ)

Σε κάθε φωτογραφία μπορείς να προσθέσεις ένα τίτλο, σχόλια, ήχους, αφήγηση (η εγγραφή γίνεται μέσα από το πρόγραμμα)  ή μουσική. Μουσική επένδυση μπορείς να βάλεις και συνολικά στην παρουσίασή σου.

Υπάρχουν πάνω από 50 εφέ μετάβασης από τη μία φωτογραφία στην άλλη. Ταυτόχρονα μπορείς να ζουμάρεις και να "μετακινηθείς" μέσα σε κάθε φωτογραφία πράγμα που σου επιτρέπει να κάνεις αρκετά κόλπα... ΕΔΩ υπάρχει μια ιδέα για τη δημιουργία μιας ιστορίας από μια μόνο φωτογραφία...

Το Photo Story 3 αποθηκεύει μόνο σε φορμάτ wmv με μέγιστη ανάλυση 1024 x 768 κατά συνέπεια αν κάποιος θέλει να δει αυτό που έφτιαξε στη τηλεόραση θα πρέπει να το μετατρέψει σε vcd ή svcd με κάποιο άλλο πρόγραμμα (π.χ. το Nero)

 
     
     
     
  επιστροφή